Wiśnie z kompotu nie są tutaj obowiązkowym składnikiem, aczkolwiek fajnie uatrakcyjniają całość. 500 ml niesłodzonego mleka skondensowanego 2 galaretki agrestowe 2 galaretki wiśniowe kilka kakaowych herbatników wiśnie z kompotu (mniej więcej 0,5l) Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody zmieszanej z sokiem wiśniowym (proporcje zależą od słodkości kompotu – im słodszy kompot, tym mniej go dodajemy. Wiśnie z kompotu osączamy na sicie (kompot pozostawiamy). Dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy krótko, do połączenia, po czym od razu wykładamy do blaszki (pianka szybko tężeje). Na dnie rozkładamy kakaowe herbatniki (ja wykorzystałam mniej więcej połowę dużego opakowania).