Ciasteczka twarogowe.

Joanna
Desery
04.11.2020 18:24
Ciasteczka twarogowe.

Składniki: 30 szt. 250 g masła lub margaryny 125 g cukru kryształu 70 g twarogu półtłustego 450 g mąki pszennej szczypta soli Gotowe ciacha układać na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, w każdym ciasteczku, na środku zrobić małym palcem dziurkę. Spód ciasteczka obtoczyć w cukrze, przekręcić ciasteczkiem w prawo i w lewo, odwrócić cukrem do góry. Dodatkowo: 4 paski ulubionej czekolady,lub można użyć do wypełnienia ciasteczek marmolady np. różanej cukier kryształ do obtoczenia ciasteczek Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej !!! Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego i taniego to koniecznie przygotujcie te ciacha, idealne do porannej kawy, dla dzieci również bardzo kuszące. Z gotowego ciasta odrywać kawałki i formować w rękach kulki średnicy 2,5 – 3 cm, następnie delikatnie je spłaszczać. Możesz je przygotować z pomocą dzieci, mi pomagał mój przedszkolak, obtaczał ciacha w cukrze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2020/11/ciasteczka-twarogowe/