Składniki na około 25 ciasteczek: - 100 g masła - 100 g zimnego majonezu - 60 g cukru pudru - 250 g mąki pszennej - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - esencja waniliowa - marmolada - rękaw cukierniczy i tylka cukierniczka 1. To jest szok jak kruche i delikatne wychodzą te ciasteczka, wręcz rozpadają się pod naciskiem dłoni, ale są bardzo smaczne, zwłaszcza podane w towarzystwie dobrej herbatki lub kawki, spróbujcie ! :) Ps. majonez jest w ogóle nie wyczuwalny. Miksujemy i możemy ciasteczka formować dłońmi lub przełożyć masę do rękawa cukierniczego z tylką (u mnie Wilton 8B ) i wyciskać prosto na blaszkę z papierem do pieczenia. Po upieczeniu nie zdejmujemy od razu ciastek z blachy bo nam się rozsypią, odczekujemy około 5 minut !