😉 Składniki na kurczaka w sosie śmietanowo-porowym: 2 piersi z kurczaka 1 duży por albo dwa średnie 1 zielona papryka 1 cebula 200 ml śmietanki 18% do zup i sosów opcjonalnie pół szklanki białego wina wytrawnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka ostra, curry, bazylia Przygotowanie: Dziś postawiłem na delikatnego kurczaka w sosie śmietanowo-porowym! Cebulę oraz paprykę również kroimy w kosteczkę i podsmażamy na osobnej patelni. Por, papryka oraz kurczak idealnie komponują się w pysznym sosie. Warzywa dusimy pod przykryciem około 15 minut, następnie dolewamy 1/2 szklanki wina i dusimy jeszcze chwilę. Doprawiamy solą, pieprzem, curry oraz ostrą papryką, a następnie ostawiamy na bok.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://gotujzprezesem.pl/2016/10/kurczak-w-sosie-smietanowo-porowym/