Najprostsza zupa krem z dyni na mleczku kokosowym

Martyna
Zupy
29.10.2020 21:53
Najprostsza zupa krem z dyni na mleczku kokosowym

Przepis na 4 porcje, jedna to ok. 290kcal, B: 4g, T: 24g, W: 13,8g. Składniki: – 750g dyni Hokkaido, wydrążonej i obranej – 400ml mleczka kokosowego – 100-200ml wody – 1 cebula – 20g oleju kokosowego – 20g imbiru – 2 ząbki czosnku – 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego – 1 płaska łyżeczka soli – szczypta chili – szczypta pieprzu Cebulę kroimy w kostkę, imbir i czosnek w plasterki. 1. 2. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, mleczko kokosowe, wodę, koncentrat bulionu warzywnego, pieprz cayenne, sól i pieprz, gotujemy 20min/100°C/obr. 1, następnie miksujemy 1 min/obr. Wydaje mi się, że to najbardziej podstawowy przepis z jej wykorzystaniem, o tyle fajny, że zawsze polecam go na przełamanie lodów, by oswoić się z tym warzywem. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, mleczko kokosowe, wodę, koncentrat bulionu warzywnego, chili, sól oraz pieprz i gotujemy ok. 20 min. Na Thermomix: 1. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę przekrojoną na pół, czosnek i imbir, dodajemy olej, rozdrabniamy 3 s/obr. 5. Składniki zgarniamy kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, następnie gotujemy 5 min/100°C/obr.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/najprostsza-zupa-krem-z-dyni-na-mleczku-kokosowym/