Muffiny jogurtowe z jabłkami.

Joanna
Desery
29.10.2020 8:05
Muffiny jogurtowe z jabłkami.

Składniki: 12 szt. 2 jajka 10 łyżek cukru trzcinowego +- 1 cukier waniliowy aromat waniliowy 4 łyżki oleju 6 łyżek mleka 6 takich sporych łyżek jogurtu naturalnego kremowego 270 g mąki pszennej extra typ 400 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka Takie muffinki można zrobić wspólnie z dziećmi, mój przedszkolak bardzo chętnie kroił jabłka i cieszył się, że pichcimy w kuchni razem. Dodatkowo: cukier puder cynamon Przygotowanie: Do miski wbić jajka i miksować na najwyższych obrotach miksera, wsypać cukry, miksować do momentu rozpuszczenia się cukru, wlać olej, mleko krótko zmiksować. Ciasto można dodatkowo wzbogacić o rodzynki lub żurawinę, a jabłka można wymieszać z cynamonem. Całość wymieszać do połączenia się wszystkich składników – u mnie ciasto było zbyt gęste, więc dolałam jeszcze odrobinę mleka i dołożyłam jogurtu. Przyznam się szczerze, że dawno nie robiłam muffinek, mój synek ostatnio domagał się babeczek i tak powstały.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2020/10/muffiny-jogurtowe-z-jablkami/