Składniki - 500 g filetów z kurczaka (polecam Kurczaka Zagrodowego) - 1 średniej wielkości cebula - 2-3 ząbki czosnku - 1 mała cukinia - kilka suszonych pomidorów - 1 szklanka ryżu (najlepszy byłby taki do risotto) - ok 1 litra bulionu warzywnego - sól, pieprz, tymianek, zioła prowansalskie - masło klarowane lub olej do smażenia. Dzięki powolnemu, naturalnemu wzrostowi i starannie dobranej karmie mięso takie jest dużo wyższej jakości niż pochodzące z wielkich ferm, ale o tym przekonajcie się już sami, ja zapraszam na przepis na pyszne risotto. Jeśli jednak akurat muszę kupić mięso w sklepie wybieram Kurczaka Zagrodowego - pochodzącego z małych gospodarstw na Podlasiu, rosnącego wolno z dostępem do świeżego powietrza, karmionego paszą pozbawioną GMO i co najważniejsze bez antybiotyków. Inny przepis z kurczakiem zagrodowym: Szybki i prosty przepis na makaron z kurczakiem, szpinakiem i serkiem mascarpone Czasem zwyczajnie brak mi pomysłu na obiad albo nie chce mi się gotować, wtedy kombinuję z daniami jednogarnkowymi.