Placki ziemniaczane po węgiersku

Ewa

Obiad

29.10.2020 9:08

Placki ziemniaczane po węgiersku

Uwielbiam go i mega go Wam polecam, nie tylko w towarzystwie placków ziemniaczanych 😉 Na 5-6 dużych placków 1,2 kg ziemniaków 1 cebula 2 jajka 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz Obrane ziemniaki trzemy na drobnych oczkach tarki. Nad wyglądem powinnam jeszcze popracować, ale i tak jestem z siebie dumna;) Poniżej przepis jedynie na placki ziemniaczane, bo przepis na gulasz publikowałam już wcześniej pod tym postem (KLIK). Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wykładamy 3 duże łyżki masy ziemniaczanej i rozprowadzamy ją po powierzchni patelni tworząc duży placek. Jest to przepis na gulasz po węgiersku, najlepszy z najlepszych. Wodę po ziemniakach delikatnie zlewamy, a pozostałą na dnie garnka skrobię dodajemy do ziemniaków. Odstawiamy na sito na kilka minut.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/10/29/placki-ziemniaczane-po-wegiersku-z-gulaszem/