Składniki na ciasto Kinder Bueno – bez pieczenia: około 350 g herbatników 250 g serka mascarpone 2 szklanki mleka w proszku 400 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru 2 łyżki masła około 200 g masy krówkowej o smaku orzechowym polewa 100 g czekolady mlecznej 1/4 szklanki mleka 1 batonik kinder bueno – do dekoracji szklanka o pojemności 250 ml Przygotowanie: 1. Do garnka wlewamy 200 ml śmietanki, dodajemy 3 łyżki cukru oraz 2 łyżki masła i stawiamy na gazie. Na ciastka wykładamy 1/2 puszki masy krówkowej o smaku orzechowym, czyli około 200 g i równomiernie rozprowadzamy. i nie tylko! 😉 Kinder Bueno to pyszne ciasto na herbatnikach, przełożone kremem mlecznym, które wprost rozpływa się w ustach. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników i wykładamy krem mleczny, który również dokładnie rozsmarowujemy po powierzchni ciasta. 5. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej około 1/4 szklanki mleka i mieszamy. Pozostałą śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy do niej porcjami mleczny krem i miksujemy. Do miski przekładamy serek mascarpone i dodajemy do niego partiami ostygnięty, mleczny budyń. Ciasto Kinder Bueno – bez pieczenia dla wielbicieli słynnego batonika 4. Blaszkę o wymiarach 20×30 cm wykładamy papierem do pieczenia.