Sałatka z białych szparagów, buraków i koziego sera

Ewelina
Sałatki
23.07.2014 14:56
Sałatka z białych szparagów, buraków i koziego sera

Przepis

Składniki na 2 osoby:

2 listki sałaty endywii

2 garście świeżo ugotowanego bobu

4 ugotowane białe szparagi

1 ugotowany średni burak czerwony

1 łyżka miękkiego koziego białego serka

kilka cienkich płatków sera żółtego długodojrzewajacego

1 łyżka białego sezamu

duża szczypta suszonych płatków chili

listki mięty do przybrania

oliwa

Przygotowanie:

Liście sałaty rozrywam na małe kawałki, szparagi kroję w kawałki długości ok. 3 cm. Bób obieram delikatnie ze skórki. Buraka kroję w niewielką kostkę. Układam warzywa na talerzu, posypuję kawałkami żółtego sera i łyżeczką wykładam małe porcyjki- kulki - koziego. Całość posupuję ziarnami sezamu i płatkami chili, ozdabiam miętą. Polewam oliwą przed podaniem.

Przepis autorski.