Sałatka lazurowa z winogronami i orzechami włoskimi

Ewelina
Sałatki
06.05.2014 9:09
Sałatka lazurowa z winogronami i orzechami włoskimi

Przepis

Składniki:

1 opakowanie mix sałat,

100 g sera podpuszczkowego dojrzewającego z przerostem niebieskiej pleśni (ja użyłam Danish Blue),

solidna garść (łuskanych) orzechów włoskich,

ok. 20 różowych winogron.

Dresing:

sok 1 cytryny,

1/2 pęczku koperku,

5 łyżek oliwy z oliwek,

1 łyżka płynnego miodu,

większa szczypta soli,

Koperek siekamy dodajmy sok z cytryny, oliwę i miód. Doprawiamy solą i wszytko dokładnie mieszamy.

Orzechy wrzucamy na suchą patelnię i prażymy. Sałatę układamy na półmisku i przyprószamy ją serem, winogrona pokrojone na połówki oraz uprażone orzechy. Polewamy dresingiem ... i wcinamy :)

Źrodło:

http://delicioustitbits.blogspot.com/2014/04/saatka-lazurowa-z-winogronami-i.html