Przepis
Składniki:
1 opakowanie mix sałat,
100 g sera podpuszczkowego dojrzewającego z przerostem niebieskiej pleśni (ja użyłam Danish Blue),
solidna garść (łuskanych) orzechów włoskich,
ok. 20 różowych winogron.
Dresing:
sok 1 cytryny,
1/2 pęczku koperku,
5 łyżek oliwy z oliwek,
1 łyżka płynnego miodu,
większa szczypta soli,
Koperek siekamy dodajmy sok z cytryny, oliwę i miód. Doprawiamy solą i wszytko dokładnie mieszamy.
Orzechy wrzucamy na suchą patelnię i prażymy. Sałatę układamy na półmisku i przyprószamy ją serem, winogrona pokrojone na połówki oraz uprażone orzechy. Polewamy dresingiem ... i wcinamy :)
Źrodło:
http://delicioustitbits.blogspot.com/2014/04/saatka-lazurowa-z-winogronami-i.html