Składniki: 250 g krówek na pełnym mleku firmy Gibar 0,5 l wódki 250 ml mleka skondensowanego (niesłodzonego) Przygotowanie: Krówki odwinąć z papierków i wrzucić do rondelka, zalać mlekiem skondensowanym i podgrzewać na średnim ogniu ciągle mieszając, żeby krówki nie przywarły do dna garnka. Idealnie sprawdzi się na prezent dla osoby pełnoletniej do picia, do nasączenia ciasta, do deserów, lodów itp. Gdy krówki rozpuszczone w mleku skondensowanym przestygną, można zacząć powoli wlewać wódkę i energicznie mieszać trzepaczką rózgową. Ja przygotowałam jedną butelkę na prezent dla teściów a resztę zostawiłam dla nas do deserów. Do przygotowania likieru użyłam moje ulubione krówki na pełnym mleku firmy Gibar. Ja lubię bardzo, w tym roku postanowiłam przygotować likier krówkowy na święta. Już wkrótce na blogu pojawi się osobny wpis poświęcony słodkością z tradycjami. Można go pić od razu po przygotowaniu, ale jak odstoi swoje w lodówce, będzie jeszcze lepszy.