Powidła śliwkowe z piekarnika.

Joanna
Przetwory
25.08.2020 20:03
Powidła śliwkowe z piekarnika.

Zdecydowanie polecam, robiłam już w zeszłym roku parę słoiczków i super przetrwały zimę, takie powidła idealnie się sprawdzą do staropolskiego piernika dojrzewającego na święta, swoje powidła zawsze najlepsze. Nigdy nie robiłam swoich powideł, bo przerażało mnie zawsze te stanie przy garze i mieszanie, żeby nic się nie przypaliło. Rewelacyjna metoda, nie trzeba stać przy garze i mieszać, nic się nie przypala. Składniki: 2 kg śliwek węgierek 3 łyżki wody ok. 250 g cukru 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Śliwki umyć i osuszyć, usunąć pestki i wrzucić do brytfanny, wlać wodę. Przepisy są różne, niektórzy mieszają co pół godz. ja nie mieszałam w ogóle, piekłam ok. 3 godz. Pokuszę się o stwierdzenie, że te powidła same się robią.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2020/08/powida-sliwkowe-z-piekarnika/