Składniki: 1 udo indyka (do 1 kg - ze skórą i kością) 800 g ziemniaków (z cienką skórką) Marynata: 6 łyżek sosu sojowego 2 łyżki oleju 2 łyżki majeranku 1 łyżka tymianku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka czosnku granulowanego 1/2 łyżki soli ziołowej Nacieramy je w marynacie, a następnie przekładamy je na boki robiące miejsce na mięso. Po tym czasie ostrożnie zdejmujemy przykrycie i zapiekamy przez kolejne 10 minut, tak aby skórka indyka była rumiana i chrupiąca. Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Zamarynowane mięso wyjmujemy z naczynia, a w jego miejsce wsypujemy pokrojone ziemniaki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/10/udo-indyka-pieczone-z-ziemniakami.html