Pstrąg łososiowy pieczony ze szpinakiem

Obiad
21.03.2019 18:26
Pstrąg łososiowy pieczony ze szpinakiem

Składniki:900 g filetów z pstrąga łososiowego 4 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju ( oliwa z suszonych pomidorów) sól, pieprz cytrynowy Szpinak: 200 g świeżego szpinaku baby 2 ząbki czosnku 6 kawałków suszonych pomidorów 1 łyżka masła 200 ml śmietanki 30% 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz Czosnek szatkujemy na bardzo drobne kawałki, mieszamy z sokiem z cytryny oliwą, solą i pieprzem. Blachę z pstrągiem wkładamy ponownie do piekarnika i zapiekamy kolejne 3 minuty. Na każdy kawałek nakładamy szpinak, który następnie posypujemy suszonymi pomidorami pokrojonymi w paski. Gotujemy około 2-3 minut a następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną. czarny Sposób wykonania:Filety płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na mniejsze porcje. Szpinak: Na patelni rozgrzewamy masło, następnie dodajemy do niego posiekany czosnek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/03/pstag-ososiowy-pieczony-ze-szpinakiem.html