Składniki: 1 kg schabu (bez kości) 1 kg kapusty kiszonej 250 g pieczarek 2 cebule mielony kminek pieprz czosnkowy słodka papryka w proszku 6 ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe sól olej roślinny do smażenia Sposób wykonania: Mięso kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim kotlety z obydwu stron na złoty kolor (smażymy szybko na dużym ogniu). Odkładamy kotlety na talerz a na pozostałym tłuszczu przesmażamy cebulę pokrojoną w piórka oraz pieczarki pokrojone w plastry. Dno naczynia żaroodpornego wykładamy warstwą kapusty, na nią układamy kotlety a następnie przykrywamy kolejną warstwą kapusty.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/10/schab-pieczony-w-kapuscie-kiszonej-z.html