Brownie ze śliwkami i rozmarynem

Dorota
Ciasta
21.10.2020 14:57
Brownie ze śliwkami i rozmarynem

Czas przygotowania: 15 minut + 35 minut pieczenia Blacha: 21 cm x 28 cm Składniki na ciasto: 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 jajka 150-180 g erytrolu lub cukru 150 g masła 200 g gorzkiej czekolady 2 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu 1 szczypta soli 7 śliwek Składniki na kruszonkę migdałową: 30 g masła ⅓ szklanki posiekanych płatków migdałowych ⅓ szklanki mąki orkiszowej 1 szczypta soli Przygotowanie: Wskazówki: Ciasto jest dośc niskie, jezeli będziecie mieli bardzo duże śliwki lepiej pokroic je na ćwartki lub plasterki, inaczej moga okazać się za duże na to, żeby zatopić je w cieście. Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęcam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! Brownie to jedno z moich ulubionych ciast – robi się je szybko, jest idealne na przybycie niezapowiedzianych gości i mozna kombinować z dodatkami. Jezeli macie ochote na inne brownie spróbujcie brownie dyniowe z popcornem i karmelem daktylowym albo brownie z malinai i masłem migdałowym. Masło siekamy i mieszamy z pozostałymi składnikami rozdrabniając palcami na kruszonkę. Na wierzchu układamy śliwki przecięciem do góry, dociskamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/brownie-ze-sliwkami-i-rozmarynem-z-migdalowa-kruszonka/