Składniki: 1 mała dynia (około kg) 1 puszka krojonych pomidorów 2 marchewki 2 pietruszki 1/3 selera 5 ziemniaków 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki kurkumy 1 łyżeczka curry 2 łyżeczki ostrej papryki sól 3 łyżki oleju boczek wędzony surowy (ilość według uznania) Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w średniej wielkości kostkę dynię oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalewamy wywarem z warzyw, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem aż dynia z ziemniakami będą miękkie. W dużym garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy poszatkowaną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek. Do gotującej się zupy dodajemy pomidory z puszki oraz wcześniej ugotowane warzywa.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/10/krem-dyniowo-pomidorowy-z-bekonem.html