⦁ 3 łyżki cukru pudru ⦁ 1 jajko ⦁ 1 łyżeczka proszku do pieczenia ⦁ 5-6 nektarynek ⦁ 3 łyżki brązowego cukru ⦁ 2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Na blat przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier puder, dodajemy masło, wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Około 10 minut przed upieczeniem galette wyjmujemy z piekarnika, posypujemy kruszonką z sucharków, ponownie wstawiamy do piekarnika i zapiekamy. A poniżej przepis: Składniki: ⦁ 2 szklanki mąki pszennej ⦁ 180 g schłodzonego masła 10/10/2018 Galette z nektarynkami Jesień to czas jabłek, cynamonu i śliwek, ale też nektarynek i brzoskwiń. Rustykalne galette to chyba jeden z najtrafniejszych wyborów jeśli chodzi o wykorzystanie tych owoców.