Karczek w słoikach na kanapki - Rewelacja!

Kasia
Śniadania
19.10.2020 13:02
Karczek w słoikach na kanapki - Rewelacja!

Zobaczcie krótki film jak robię taki karczek 👇👇👇 Mięso dzielimy na kawałki takie żeby zmieściły nam się do słoików - ja wykorzystałam słoiki ok 0,5 l z szeroką szyjką, żeby mięso bez problemu włożyć do słoika i później po ugotowaniu łatwo wyjąć. Słoiki zakręcamy i wstawiamy do garnka wyłożonego ściereczką bawełnianą ,zalewamy wodą do ok 3.4 wysokości i gotujemy od momentu zagotowania się wody na małym ogniu przez ok 2 godziny, potem wyłączamy gaz i pozostawiamy w garnku do całkowitego ostygnięcia. A ten zapach.....niesamowity, jak za dawnych lat kiedy nasze babcie robiły mięso do słoika.... Składniki: ok 2 kg karkówki wieprzowej 4 ząbki czosnku 40 g soli peklującej 2 łyżeczki suszonego lubczyku 3 łyżeczki suszonego majeranku płaska łyżeczka pieprzu przygotowanie: Szynka pieczona w niskiej temperaturze na kanapki Schab po zbójnicku - jak zrobić soczysty schab i wiele innych w zakładce na górze strony Pasztet do słoików jak za dawnych lat Wędlina parzona z indyka z suszonymi pomidorami Soczysty filet z indyka pieczony na soli obtaczamy w tych przyprawach dokładnie mięso, przykrywamy i wstawiamy na 2 dni do lodówki . Po tym czasie wyjmujemy i wkładamy każdy kawałek do słoika ,tak żeby zostało ok 1-1,5 cm miejsca od góry.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/10/karczek-w-soikach-na-kanapki.html