Zupa dyniowa z ciecierzycą

Zupy
19.10.2020 13:10
Zupa dyniowa z ciecierzycą

Zapraszam po przepis na rozgrzewającą zupkę ! Składniki/ 4 porcje: – 1 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego – 800 g puree z dyni – 2 marchewki – 1/2 sztuki pora – 1 ziemniak – 2 łyżki mleczka kokosowego – 120 g ugotowanej ciecierzycy – pasta Tikka Masala średnio ostra firmy Patak’s Przygotowanie: Przygotować puree z dyni. Zupa dyniowa z ciecierzycą i dodatkiem pysznej pasty przyprawowej firmy Patak’s Jest to brytyjska marka past curry, sosów i przypraw w stylu indyjskim. Ciecierzycę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia a następnie wstawiamy nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20-25 minut od czasu do czasu mieszając. Osobiście przetestowałam kilka z nich i mogę śmiało stwierdzić, że potrawy przygotowane z wykorzystaniem tych produktów zawsze smakują wyśmienicie. W większym garnku na maśle lub oliwie zeszklić pokrojonego w paski pora. Pod koniec gotowania dodajemy nasze puree z dynii oraz 2 łyżki mleczka kokosowego. Dodajemy ziemniaka i marchewkę oraz 1 łyżkę pasty przyprawowej Tikka Masala i smażymy 3-4 minuty. Na papierze do pieczenia ułóż dynie pokrojoną w grube plastry i piecz do miękkości. Po tym czasie ciecierzyca już jest gotowa do podania 🙂 Marchewki i ziemniaka obrać i pokroić w kostkę. Produkty marki Patak’s są idealnym rozwiązaniem dla zabieganych, którzy chcą szybko przygotować coś pysznego .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/zupa-dyniowa-z-ciecierzyca/