1 polędwiczka wieprzowa 1/2 papryczki chilli ok. 100 g szynki parmeńskiej skórka otarta z 1/2 cytryny 1-2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki sól, pieprz Kilka plasterków szynki parmeńskiej odkładamy na owinięcie polędwiczki, pozostałe kroimy w drobną kostkę. Polędwiczkę doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem, a następnie rozprowadzamy na niej przygotowany wcześniej farsz. Upieczoną polędwiczkę wyjmujemy z piekarnika, owijamy w folię aluminiową i odstawiamy na około 5 minut. Obsmażamy krótko ze wszystkich stron, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i dopiekamy przez około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Dodajemy do niej posiekaną natkę pietruszki oraz skórkę otartą z cytryny i pokrojoną szynkę. Polędwiczka wieprzowa z szynką parmeńską, pachnąca cytryną i natką pietruszki z dodatkiem ostrej papryczki chilli.