Mielone kotleciki z orzechami

Ewa
Obiad
20.05.2021 10:21
Mielone kotleciki z orzechami

Dzisiejszy obiad sponsorowany był przez orzechy 🙂 Były one dodatkiem zarówno do mielonych kotletów jak i do surówki z selera korzeniowego. Orzechy siekamy. Podprażamy na rozgrzanej, suchej patelni. Odstawiamy na bok do przestudzenia. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub klarowanego masła, wrzucamy cebulę. Smażymy aż do jej lekkiego zeszklenia. W misce umieszczamy mięso mielone. Dodajemy przestudzoną cebulę oraz dokładnie odciśniętą kajzerkę. Doprawiamy otartym w dłoniach majerankiem, granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Dodajemy niewielką ilość skórki otartej ze sparzonej cytryny oraz orzechy. Dokładnie wyrabiamy. Z mięsnej masy formujemy okrągłe kotleciki, lekko je spłaszczamy. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2021/05/20/mielone-kotleciki-z-orzechami/