Przepis pochodzi z serwisu Delish.com Składniki: 400 g łososia 2 łyżki oleju 200 g szpinaku 1/2 puszki białej fasoli 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki miodu Szczypta gałki muszkatołowej 1/2 szklanki bulguru 1 łyżeczka masła 2 cytryny Krok 3 Wstaw patelnię z powrotem na kuchenkę, wlej łyżkę oleju, rozgrzej, wsyp na patelnię fasolkę, dodaj pół łyżeczki miodu, dopraw solą. Sos 2 łyżki miodu 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Jednym z najprostszych sposobów jest podsmażenie łososia w aromatycznej, słodko-kwaśno-słonej zalewie, która dodana pod sam koniec smażenia zmienia się w zawiesistą emulsję. Łatwe Liczba porcji: 2 duże Przyrządzenie łososia to żadna filozofia – ot, wystarczy kilka minut podsmażyć go na patelni. Krok 1 Wsyp bulgur do garnka, zalej szklanką wody, wstaw na kuchenkę, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę, przykryj, gotuj 12 minut. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju na dość mocnym ogniu. Do ryby proponujemy uduszony szpinak z fasolą na słodko oraz kaszę bulgur. Na szczęście bardzo niewiele trzeba, żeby zmienić go w pyszne danie. Krok 5 Wymieszaj składniki sosu i wlej na patelnię. Zdejmij z patelni, dodaj do szpinaku i wymieszaj. Trudno uwierzyć, że zrobienie tego pysznego łososia zajmuje 15 minut. Krok 4 Pokrój łososia na filety. Wsyp umyty szpinak na patelnię.