Dorsz duszony w sosie pomidorowym

Anna
Obiad
16.10.2020 17:44
Dorsz duszony w sosie pomidorowym

- 6 kawałków dorsza - cebula - 500 ml przecieru pomidorowego bądź passaty - 2-3 ząbki czosnku - sól,pieprz - świeża bazylia ,ewentualnie suszona - 1 łyżeczka papryki słodkiej Dorsza kroimy na 6 kawałków,solimy i posypujemy pieprzem. Dodajemy passatę bądź przecier pomidorowy ( u mnie własnej roboty) , doprawiamy świeżą bazylią pokrojoną w drobne kawałki, czosnkiem,solą,pieprzem i papryką. Uwielbiamy z mężem najbardziej dorsza,dlatego pojawia się u Nas co najmniej raz w tygodniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://jaworskaanna7.blogspot.com/2020/10/dorsz-duszony-w-sosie-pomidorowym.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna