Grzebyki krucho- drożdżowe

Patrycja
Ciasta
17.09.2017 19:50
Grzebyki krucho- drożdżowe

ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, cukier kryształ 1 łyżka, margaryna 250 g, drożdże świeże 50 g, śmietana 12%-18% 6 łyżek, sól szczypta, jajko 1 szt, żółtko 1 szt, nadzienie: marmolada o smaku róży 1 mały słoik, białko 1 szt, cukier kryształ do posypania, dodatkowo: mąka do podsypywania, dodatkowo: mąka do podsypywania, Sposób przygotowania: Na połowie ciasta, wzdłuż prostokąta nakładamy marmoladę, możemy nałożyć jej sporo, ponieważ marmolada jest twarda i podczas pieczenia nam nie wyleci z ciastek. Drożdże łączymy z cukrem, jakiem, żółtkiem oraz śmietaną i mieszamy aż drożdże się rozpuszczą. Ciasto nie potrzebuje czasu do wyrośnięcia, więc możemy od razu brać się za wycinanie ciastek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/09/grzebyki-krucho-drozdzowe.html