ciepłego mleka 15 g suchych drożdży 70 g cukru 2 jajka 70 g roztopionego masła 5-6 połówek brzoskwiń z puszki 400 g twarożku zmielonego 2 żółtka pół łyżeczki ekstraktu waniliowego lub cukru waniliowego ok pół szkl cukru pudru na lukier : kilka łyżek cukru pudru sok z połowy cytryny odrobina wody Do posmarowanie: 1 jajko i 1 łyżka mleka Przygotowanie: Z każdej części formujemy kulkę ,układamy je w odstępach na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej rozłożyć je na dwie blaszki), spłaszczamy je dłonią ,przykrywamy ściereczką i odstawiamy jeszcze na 30 min. Zobaczcie krótki film jak robię te bułeczki krok po kroku 👇👇👇 Do miski wsypujemy mąkę dodajemy drożdże wymieszane z ciepłym mlekiem, cukier, jajka, szczyptę soli i wyrabiamy ciasto , jak składniki się połączą dodajemy roztopione i przestudzone masło, Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy na plasterki ,w miseczce mieszamy również serek z żółtkami i cukrem pudrem i połową łyżeczki ekstraktu waniliowego. Bułeczki możemy posypać cukrem pudrem lub robimy lukier mieszając cukier puder ,sok z cytryny i odrobinę wody i polewamy po wierzchu bułeczki. po tym czasie środek każdej bułeczki naciskamy szklanką do samego spodu, tak żeby powstało wgłębienie, nakładamy do niego masę serową i układamy na wierzchu kawałki brzoskwiń .