Bitki Drobiowe W Sosie Pieczarkowym

Iwona
Obiad
13.10.2020 18:03
Bitki Drobiowe W Sosie Pieczarkowym

:) Składniki na 2 osoby: 1 duża pierś z kurczaka 150 g pieczarek 1 i 1/2 szkl wody 2 ząbki czosnku 1/3 główki cebuli 1 płaska łyżka mąki 5 łyżek śmietanki 30 % 1/2 płaskiej łyżeczki mąki ziemniaczanej (ewentualnie) natka pietruszki oliwa do smażenia do przyprawienia kurczaka: 2 łyżki mąki pszennej przyprawa do kurczaka sól, pieprz, kurkuma czosnek suszony/granulowany 1. 4. Na tej samej patelni przesmażamy na oliwie kurczaka, po przesmażeniu dodajemy go do garnka z gotującymi się pieczarkami, w tym momencie całość powinna już gęstnieć, dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku i gotujemy około 30 minut. Filet z kurczaka rozkrawamy na 4 płaty, leciutko je rozbijamy z jednej strony i obtaczamy w mące z przyprawami. Filet z kurczaka teraz najczęściej gości na naszym stole i dlatego na niedzielny obiad przygotował z nim pyszne, szybkie i proste danie. Na oliwie przesmażamy cebulę, następnie dodajemy czosnek i po 2 minutach dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki solimy i pieprzymy i smażymy do odparowania wody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/10/bitki-drobiowe-w-sosie-pieczarkowym.html