Pomidorowo oliwkowe chlebki

Przekąski
11.10.2020 20:08
Pomidorowo oliwkowe chlebki

Składniki: 450 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 50 g suszonych pomidorów (odsączonych z oleju) 200 g zielonych lub czarnych oliwek (bez pestek) 3/4 szklanki wody mineralnej 2 łyżki oliwy z oliwek (+ dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni oraz posmarowania chlebków) 2 łyżki suszonego rozmarynu 1/2 łyżeczki soli W dużej misce łączymy ze sobą pokruszone drożdże z letnią wodą (około 37°C). Następnie dodajemy mąkę, roztarty w dłoniach rozmaryn, pomidory, oliwki, oliwę oraz sól. Sposób wykonania: Pomidory oraz oliwki siekamy na drobne kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/10/pomidorowo-oliwkowe-chlebki.html