Składniki: 200 g kaszy gryczanej 400 g pieczarek 2 cebule 3 jajka około 100 ml mleka (może być woda) 4 ząbki czosnku 1 czerstwa kajzerka 2 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki lubczyku 2 łyżeczki majeranku 1 łyżka masła sól, pieprz bułka tarta do panierki olej do smażenia Studzimy. Do kaszy dodajemy usmażoną cebulę z pieczarkami, odciśniętą kajzerkę, jajka, bułkę tartą, zmiażdżony czosnek oraz wszystkie przyprawy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę z pieczarkami i smażymy do momentu zeszklenia i odparowania wody. Cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/02/kotlety-z-kaszy-gryczanej-i-pieczarek.html