Rosół

Obiad
11.10.2020 10:40
Rosół

części kurczaka (u mnie ćwiartki i skrzydła) 200-250 g. wołowiny 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera kawałek pora 1 cebula 1 gałązka lubczyku 5 liści laurowych 6-7 kulek ziela angielskiego 10-15 ziarenek pieprzu 2-3 gałązki zielonej pietruszki 1 gałązka selera Pomyślałam, że skoro rosół jest u nas co niedzielę, to nie może zabraknąć go na blogu :) Rosół gotuję 3-4 godziny na bardzo małym gazie. Każdy ma swój sposób na pyszny rosół. Nie tylko nasza, bo tak jest w większości polskich domów. Ja mam zawsze zamrożony w zapasie :) Cebulę obrać i opalić. Nie ma niedzieli bez rosołu :) Dlatego wcześniej nie dodawałam wpisu na temat rosołu. Powiem Wam w tajemnicy, że mój mąż robi przepyszny rosół. Jeśli nie macie świeżego lubczyku, można dodać suszony, ale dopiero później. Kiedy woda się zagotuje, dodać umyte mięso. Można nabić ją na widelec i opalić nad palnikiem. Pół godziny przed końcem gotowania, dodać sól, według uznania. Jedni dodają mięso do gorącej wody, inni zalewają zimną wodą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/10/roso.html