Paluchy grissini

Śniadania
12.01.2020 9:33
Paluchy grissini

Składniki: 300 g. ciepłej wody 1/2 łyżeczki cukru 10 g. drożdży 600 g. mąki pszennej 1 łyżeczka soli 4 łyżeczki oleju Ja zrobiłam z sezamem i makiem, ale można posypać solą, ziołami, lub czym tylko chcecie. Paluchy zostawić na blaszce na 10-15 minut. Dodatkowo: 1 jajko mak lub sezam do posypania Wykonanie: Do miski wlać ciepłą wodę, wkruszyć drożdże i dodać cukier. Ja zrobiłam cześć z makiem, cześć z sezamem. Mój przepis delikatnie się różni, dodałam cukier do drożdży, użyłam mniej mąki i odrobinę więcej oleju. Posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać makiem lub sezamem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/01/paluchy-grissini.html