Babka Inka

Ciasta
09.04.2019 10:13
Babka Inka

Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka maki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 200 g. margaryny 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 łyżki mleka 2 pełne łyżki kawy Inki Lukier: 1 łyżka kawy Inki 3-4 łyżki cukru pudru 2 łyżki mleka Wykonanie: Margarynę roztopić. Ostatnio w internecie natknęłam się na babkę z dodatkiem kawy Inki. Część ciasta, wyłożyć do formy na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Żeby dopełnić całości zrobiłam tez lukier z dodatkiem Inki :) Wyszło całkiem smacznie. Bazę zrobiłam na babkę piaskową, a do jednej części, dodałam kawę Inkę. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wymieszać łyżką i przełożyć do formy, na jasne ciasto. Kawę Inkę wymieszać z mlekiem i wlać do pozostałego ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/04/babka-inka.html