Gulasz węgierski z pieczoną papryką i żółtą fasolką szparagową

Agnieszka
Obiad
10.10.2020 16:12
Gulasz węgierski z pieczoną papryką i żółtą fasolką szparagową

- 400 g wołowiny - 2 l bulionu - 3 papryki czerwone - 3 pomidory (bez skóry) - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 4 ziemniaki - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 200 g żółtej fasolki szparagowej - olej Przyprawy: - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 0,5 łyżeczki ostrej papryki - 0,5 łyżeczki mielonego kminku - 2 łyżeczki majeranku - 4 liście laurowe - kilka ziarenek ziela angielskiego - szczypta wędzonej chili - sól - pieprz czarny Połóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, skrop oliwią i piecz 30 minut w 200 stopniach. Gdy wołowina będzie już miękka, dodaj pokrojoną fasolkę, pokrojone w kostkę ziemianki, cebulę oraz posiekany czosnek. Wołowinę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni z odrobiną oleju.