Składniki na chrupiące pieczarki w serowym cieście: 500 g pieczarek 3 jajka 3 czubate łyżki mąki pszennej pieprz, sól łyżeczka bazylii lub ziół prowansalskich 20 g startego żółtego sera bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przygotowanie: Pieczarki dokładnie myjemy i obieramy. Początkowo miałem zrobić pieczarki faszerowane mięsem mielonym, lecz na blogu Kulinarne Przeboje znalazłem przepis na panierowane pieczarki! Wcześniej przygotowane pieczarki obtaczamy w cieście i następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Jajka dokładnie mieszamy z mąką pszenną, przyprawami i startym serem tak, byśmy otrzymali jednolite ciasto bez żadnych grudek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://gotujzprezesem.pl/2016/11/chrupiace-pieczarki-w-serowym-ciescie/