łyżeczka proszku do pieczenia 2 banany 2 łyżki cukru (opcjonalnie, ja nie dawałam) cukier puder do posypania olej do smażenia Przygotowanie Do rondla wlewamy około pół litra oleju, włączamy grzanie, aby był gorący kiedy zaczniemy smażyć pączki. Kiedy olej jest już gorący, maczamy w nim małą łyżeczkę, następnie nabieramy nią porcję ciasta i kładziemy prosto na rozgrzany tłuszcz. Mini pączki bananowe to błyskawiczny przepis na pyszną przekąskę, idealną na zbliżający się wielkimi krokami Tłusty Czwartek. Można je wykonać bez czekania na wyrośnięcie ciasta, gdyż nie zawierają drożdży. Nie trzeba nawet formować idealnie okrągłego kształtu, bo ciasto jest dość rzadkie i nabieramy je łyżką. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i ewentualnie cukier (pączki bez cukru będą lekko słodkie dzięki bananom).