Parówki w cieście Parówki w cieście francuskim to tania przekąska imprezowa, do której potrzebne jest tylko kilka ogólnodostępnych składników: ciasto francuskie, parówki (ja kupuję wysokiej jakości, np. z szynki) oraz kilka plasterków żółtego sera. Jeśli szukasz podobnych przepisów na przekąski imprezowe to koniecznie musisz odwiedzić mój obszerny wpis, w którym przygotowałam 24 przepisy na przekąski sylwestrowe (klik >>), które przecież możesz przygotowywać przez cały rok! Znajdziesz w nim kilka przepisów na fajne i efektowne sałatki, burgery, roladki z tortilli, czy właśnie ekspresowe przekąski z ciasta francuskiego. Parówki w cieście francuskim najlepiej smakują na ciepło, więc warto je sobie przygotować wcześniej, a włożyć do piekarnika gdy przyjdą dopiero goście. Oczywiście jeśli tylko chcesz to możesz dodatkowo zawinąć do środka także pokrojoną w dłuższe kawałki czerwoną paprykę czy ogórka konserwowego.