składniki: 9 dużych kapeluszy kani sól, pieprz jajka, ja miałam małe i poszło 9 sztuk bułka tarta do panierowania olej do smażenia zalewa: 5 szklanek wody 5 szklanek wody 3/4 szklanki octu 10% 1/2 szklanki cukru 1 łyżka soli 2 duże cebule 3 liście laurowe kilka kulak angielskiego ziela kilka kulek czarnego pieprzu Smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor. W słoju ułożyć kawałki usmażonej kani, przełożyć kawałkami cebuli z zalewy. Kapelusze kani pokroić na małe kawałki. Odstawić do lodówki na minimum dobę aby calość się przegryzła. Gdy całość się zagotuje wrzucić cebulę i gotować jeszcze 2 minuty.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2020/09/panierowane-kanie-w-zalewie-octowej.html