Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy 1 godzinę, po tym czasie zdejmujemy folię polewamy jeszcze po wierzchu naszą pieczeń sokiem który puściło mięso i pieczemy jeszcze ok 30 min ,żeby się ładnie zrumieniło . Zobaczcie krótki film jak zrobić taką karkówkę krok po kroku 👇👇👇 Karczek nacinamy jak na kotlety ale nie przecinając do końca, tak żeby na dole mięso było połączone. Składniki: 1,5 kg karkówki wieprzowej 2 cebule Na marynatę: 3 ząbki czosnku 70 ml sosu sojowego 2 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki miodu 1-2 łyżki oliwy Przygotowanie: Sos który powstał podczas pieczenia mięsa można zlać do rondelka i zredukować (podgrzewając na małym ogniu ,aż zgęstnieje,) lub zagęścić łyżką mąki rozmieszaną z odrobiną wody i jak się zagotuje wyłączyć i polać nim mięso. W miseczce mieszamy ze sobą składniki marynaty i polewamy nią dokładnie mięso ,tak żeby doszła w każde nacięcie. Prosta ale aromatyczna marynata na bazie sosu sojowego, musztardy francuskiej i miodu, nadają jej wyjątkowy smak.