Składniki: (2 porcje) - 1 mniejsza dynia piżmowa - 80 g. kaszy gryczanej - 1 niewielka cebula - 1 ząbek czosnku - mała garść łuskanych orzechów włoskich - mała garść łuskanych orzechów ziemnych - 100 g. sera feta - 5-6 gałązek tymianku - 2 łyżki masła - sól, pieprz Dynię przekrój wzdłuż na pół i wydrąż środek (również przy węższym końcu). Dynię wyjmij z piekarnika, napełnij farszem, na nim ułóż pozostałe kawałeczki masła i zapiekaj 35 minut. Pozostaw 2-3 łyżki miąższu dyni i pokrój w małą kosteczkę. Na patelni rozpuść 1 łyżkę masła. Środek wydrążonej dyni oprósz solą i obłóż małymi kawałkami masła.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/10/pieczona-dynia-z-orzechami-i-feta-baked.html