Składniki blaszka 23/33: herbatniki 350 g, żelka dyniowo-pomarańczowa: puree z pieczonej dyni 4 szklanki, przepis na puree znajdziecie tutaj, galaretka pomarańczowa 2 szt, masa serowa: ser twarogowy dwukrotnie zmielony 1 kg, cukier puder 1,5 szklanki, jajka 4 szt, budyń waniliowy 2 szt (każde po 40 g) olejek pomarańczowy 1 łyżka, masło 200 g, mleko 200 ml, polewa: czekolada mleczna 150 g, Czekoladę łamiemy do rondelka, dodajemy mleko i podgrzewamy na małej mocy palnika cały czas mieszając aż zrobi się polewa. Dodajemy zmielony ser, jajka cukier puder oraz olejek pomarańczowy i podgrzewamy masę, cały czas mieszając aby się nie przypaliła. Czasem upichcę coś na wytrawnie, a czasem coś na słodko. Puree z dyni podgrzewamy w garnku, dodajemy galaretki i mieszamy do ich rozpuszczenia. Dzisiaj zrobiłam sernik gotowany na herbatnikach z żelką dyniowo- pomarańczową. Gotowy mus wylewamy na ciastka i przykrywamy go kolejną warstwą ciastek.