Miodowe placki przełożone masą budyniową, a na wierzchu to co lubię najbardziej, czyli orzechowy krokant! Wszystkich łasuchów zapraszam na przepis :-) Składniki: ciasto: mąka pszenna 60 dag, margaryna 30 dag, jajko 2 szt, cukier puder 1 szklanka, miód 4 łyżki, soda oczyszczona 2 łyżeczki, masa: mleko 1 litr, budyń waniliowy 2 opakowania, cukier 6 łyżek, masło 250 g, orzechowy krokant: orzechy włoskie 250 g, cukier 0,5 szklanki, miód 2 łyżki, masło 100 g, 3 szklanki mleka wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik, W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier, miód i pokrojone orzechy, podsmażamy przez chwilę, a następnie smarujemy jedną część ciasta. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki i wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. przykrywamy go folią aluminiową, aby na wierzchu nie powstał kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy po łyżce ostygniętego kremu i miksujemy.