Składniki: ciasto naleśnikowe: mąka kukurydziana bezglutenowa 1,5 szklanki, mleko ok 1,5 szklanki, proszek do pieczenia bezglutenowy 1/4 łyżeczki, mąka ziemniaczana ok 2,5 łyżki, sok z pomarańczy 3 łyżki, starta skorka pomarańczy 1 łyżeczka, cukier brązowy 2 łyżki, sol szczypta, dodatkowo: tłuszcz kokosowy do smażenia, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto wlewamy delikatnie na patelnie tak aby cienka warstwa ciasta przykrywała dno patelni i smażymy z obu stron na zloty kolor.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/01/bezglutenowe-nalesniki-kukurydziane-z.html