Składniki (u mnie porcja dla 2 osób – zakładamy, że na 1 osobę przypada 1 Camembert) ser Camembert (ulubiony), u mnie President, 2 szt. świeże figi, 3 szt. orzechy włoskie łuskane, 1 garść miód, 2 łyżki Wykonanie Sery grillujemy z obu stron na patelni grillowej, do momentu kiedy będą miękawe (sprawdzisz to lekko ugniatając ser). Figi myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy wg uznania (u mnie pokrojone w plasterki i w ćwiartki). Na talerzach wykładamy zgrillowany Camembert, na wierzchu układamy figi i całość polewamy karmelizowanymi orzechami. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://imadzik.pl/grillowany-camembert-z-miodem-orzechami-i-figami/