Składniki (12 sztuk): 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 3 bardzo dojrzałe banany 3 jajka (wielkość L) 1/2 szklanki oleju roślinnego 1/3 szklanki miodu 1/4 szklanki pełnotłustego mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub pekan Mąkę wymieszać z płatkami owsianymi, cynamonem, sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 230 C przez 5 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 175 C i piec kolejne 15 minut lub do suchego patyczka. W oddzielnej misce wymieszać rozgniecione widelcem banany, jajka, olej, miód, mleko i wanilię.