Składniki na najlepsze domowe Maxi Hot Dogi (na 2 hot-dogi): 2 półbagietki 4 kiełbaski frankfurterki 2 niewielkie ogórki konserwowe około 50 g sera żółtego ketchup duża biała cebula (może też być zwykła – żółta) 2 łyżki masła spora szczypta soli łyżka miodu łyżeczka octu (jabłkowy lub balsamiczny) Cebulę wrzucamy na patelnię z roztopionym masłem, solimy i smażymy przez 10 minut, aż zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Nie dość, że przepyszne, to takie hot dogi (jeśli kupimy dobre produkty) są też z pewnością zdrowsze od tych kupowanych chociażby na stacjach benzynowych. Kiełbaski nakłuwamy i smażymy na patelni z rozgrzaną odrobiną oleju po kilka minut z każdej strony, aż się zarumieni. Najpierw przygotowujemy karmelizowaną cebulę: cebulę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w piórka. Najlepsze domowe Maxi Hot Dogi z karmelizowaną cebulą i frankfurterkami to pyszna przekąska, której nic nie przebije.