Składniki blaszka 23/33: ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, cukinia starta 3 szklanki, cukier 1 szklanka, olej 1 szklanka, jajka 4 szt, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, skórka starta z jednej cytryny, sok z połowy cytryny, Posypka kokosowa: wiórki kokosowe 100 g, masło 2 łyżki, cukier 0,5 szklanki, Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, a następnie mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sok oraz skórkę z cytryny. Gdy kokos zrobi się złocisty, ciasto należy przykryć papierem do pieczenia, aby się nie przypalił. Na koniec dodajemy startą na grubych oczkach cukinię i mieszamy do połączenia. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy cukier oraz kokos i mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.