Czas przygotowania: 35 minut Ilość porcji: 9 Składniki na ciasteczka: - 1 puszka czerwonej fasoli - 3 kopiaste łyżki masła orzechowego - 3 łyżki kakao - 4 łyżki erytrolu, ksylitolu lub cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka nasion chia, babki płesznik lub mielonego siemienia lnianego (lub 1 jajko w wersji niewegańskiej) - ¼ szklanki mleka roślinnego lub wody - szczypta soli - 1 łyżeczka imbiru w proszku Dodatki: 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych i migdałów Przygotowanie: Możecie mi uwierzyć, że w tych ciastkach w ogóle jej nie czuć, więc jeżeli nie powiecie komuś z czego je zrobiliście, na pewno sami na to nie wpadną:) Ciasteczka są miękkie i syte. Ciasteczka czekoladowe z fasoli z masłem orzechowym to prosty wypiek, który dostarcza jednocześnie dużo białka i witamin, więc można je wcinac bez obaw o zdrowie i bez wyrzutów sumienia. Ciasteczka czekoladowe z fasoli z masłem orzechowym – wegańskie ciastka bez mąki i bez cukru Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! A jeżeli fasola Was nie przekonuje, to spróbujcie innych ciasteczek np. tych orkiszowych z czekoladą albo może markizy owsiane z dżemem? Do tego najlepiej kawa z chemexa lub mojego kochanego Aeropressa – chociaż i cudowna mokka z kawiarki będzie cudnie smakowała! Ciasteczka czekoladowe z fasoli z masłem orzechowym jako idealny składnik słodkich wypieków i deserów Fasola jest delikatnie słodkawa i ma fajną konsystencję, która idealnie nadaje się do słodkich wypieków i deserów.