Jaka to jest wygoda, mówię Wam, ściągam z gazu i pakuje od razu do piekarnika, a później rzucam na stół i każdy nakłada sobie tyle ile chce, a myć taką patelnie to sama przyjemność, już się nie kłócimy z mężem, kto ma wymyć większe naczynia od obiadu pod bieżącą wodą 😉 Składniki: paczka makaronu penne ok. 700 g mięsa mielonego u mnie wieprzowe 1 cebula sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 700 ml passaty pomidorowej przyprawa do dań kuchni włoskiej 150 g żółtego sera 2, 3 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: zalać passatą pomidorową, doprawić do smaku przyprawą do dań kuchni włoskiej, przykryć deklem i gotować na małym ogniu z 10 min. Mięso wrzucić do miski, wsypać sól i pieprz do smaku, zioła prowansalskie oraz ulubione przyprawy do mielonego, całość wyrobić dokładnie ręką, uformować niewielkie klopsiki i odstawić na bok. Cebulę obrać i posiekać w kosteczkę, zeszklić na patelni, następnie wrzucić klopsiki i obsmażyć je z każdej strony. Zapraszam na mój kanał na YouTube, przepis krok po kroku.