Spaghetti z oliwą, czosnkiem, bazylią i parmezanem

Łukasz

Makarony

23.09.2020 9:38

Spaghetti z oliwą, czosnkiem, bazylią i parmezanem

Czosnku celowo nie smażę na oliwie, starając się zachować jego ostry smak (tutaj najbardziej nadadzą się młode i jeszcze różowe ząbki o delikatniejszym aromacie), który przełamuje lekko słodkawa i korzenna bazylia. 😉 U mnie takie spaghetti z oliwą w różnych wariacjach gości bardzo często, szczególnie gdy brakuje mi czasu na przygotowywanie bardziej wyszukanych posiłków. Przepis na to spaghetti z oliwą, czosnkiem, bazylią to nie jest typowa neapolitańska cucina povera. W końcu biedacy na pewno nie mogli pozwolić sobie na dobry gatunkowo ser.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2020/09/spaghetti-z-oliwa-czosnkiem-i-bazylia.html